Üniversitemizde Türk Mutfağı Haftası Kutlandı

28 Mayıs 2024 Salı


Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen panel ile Güre yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda kutlandı. 

Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp NEFES’in moderatörlüğünü yaptığı panel; Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal GÜRGENCİ, Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet ŞİMŞEK, Doğal Dükkân Yönetim Kurulu Başkanı Şevket ALAADDİNOĞLU ve Eko Turizm Araştırmacısı MEB Okul Müdürü Zekeriya KARAKAYALI’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Panelde Mutfak Kültürümüz- Giresun’un Yeşil Lezzetleri teması çerçevesinde Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk Mutfağı, Yerel Değerler Bağlamında Giresun Mutfağı, Tarım Destekli Turizm Bağlamında Giresun’un Gastronomik Değerleri ve Mutfak Kültürü Bağlamında Giresun’un Kültürel Değerleri konuları üzerinde duruldu.

Programa Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret ÇAVUŞ, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz CAN ve Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN, üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.