Türk Mutfağı Haftası Paneli
24 Mayıs 2022 Salı
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle organize edilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin girişimleriyle her yıl belirlenen bir tema ile 81 ilde ve Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerinde, konsolosluklarda, yurt dışı müşavirlikler ve temsilcilikler aracılığıyla tüm dünyada tanıtım etkinlikleriyle kutlanmaktadır.
Bu kapsamda üniversitemizde “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” konulu panel düzenlenerek Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenmesi planlanmaktadır.
Fakültemiz dekanı Sayın Prof. Dr. Eyüp Nefes moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan panelde; Türk mutfak kültürünün tarihsel süreci, Doğu Karadeniz mutfak kültürü ve Giresun mutfak kültürü konu başlıkları ele alınacaktır.
Doç Dr Mehmet ŞİMŞEK |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi |
Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Süreci |
Doç Dr Mehmet Akif ŞEN |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı |
Doğu Karadeniz Mutfak Kültürü |
Zekeriya KARAKAYALI |
Ekoturizm Bilimi Uzmanı |
Giresun Mutfak Kültürü -Yeşil Yemekler |
Yer: Giresun Üniversitesi Şehit Ömer HALİSDEMİR Konferans Salonu
Tarih: 25.05.2022
Saat: 10:30