Gastronomi Patiye Dokunuyor Projesi Final Etkinliği Düzenlendi
“Geleceğin şefleri bu defa patili dostları beslediler”
Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hazırladıkları Gastronomi Patiye Dokunuyor Projesi’nin final etkinliğini 2 Mayıs 2025 tarihinde Giresun Hayvan Barınağında gerçekleştirdiler.
Öğretim görevlisi Kerem Çırak öncülüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından uygulanan projeye, Giresun Belediyesi ve Giresun Veteriner Hekimleri Odası paydaş olarak destek verdi ayrıca Keşap Belediyesi de araç desteği sağladı. Projede; yemek artıklarının hayvan barınağındaki kedi-köpeklerin yiyebilecekleri şekilde işleme tabi tutulup değerlendirilmesi, ev yapımı mama formüllerinin uzman veteriner hekimlerin desteğinde hazırlanması, sahipsiz hayvanların korunması konularında toplumun çeşitli kanallardan bilinçlendirilmesi ile kuru mama ve mama/su kabı bağışlarının organize edilmesi hedeflendi.
Etkinlikte, hayvan barınağındaki kedi-köpekleri kendi hazırladıkları mamalarla besleyen Gastronomi öğrencileri, sorumlu veteriner hekimlerden de çeşitli konularda bilgiler aldılar. Oldukça neşeli geçen etkinliğin son bölümünde de hayvanat bahçesi gezildi.