Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı İle Bir Söyleşi Gerçekleştirdi.
21 Ocak 2021 Perşembe
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz online ortamda Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Genel Başkanı Şef Zeki AÇIKÖZ ile bir araya geldi. AÇIKÖZ mesleğe henüz ilk adımlarını atmaya çalışan mutfak profesyoneli adaylarına mesleğin önemi hakkında tavsiyelerde bulundu. Türk Mutfak Kültürü'nün önemine değinen şef AÇIKÖZ, yerel gastronomik ürünlerin bilinmesinin ve tanınmasının gastronomi turizmi açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Bir yemeğin göze, damağa ve mideye hitap etmesi gerektiğini, bunlardan bir tanesinin eksik olması durumunda başarılı bir ürün ortaya koyulmamış olacağını belirten Zeki şef öğrencilere devamlı araştırmaları gerektiğini belirtti.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz tarafından düzenlenen söyleşi öğrencilerimiz tarafından büyük bir beğeniyle takip edildi. Soru cevap şeklinde geçen ve 2 saat süren program öğrencilerin TAFED Başkanı Zeki AÇIKÖZ'e teşekkür etmeleri ile son buldu.